Hoppi skutt
2012-03-31 // 21:28:55 // Länk till detta inlägg // Idas Inlägg // 0 Kommentarer

Hade hoppträning idag för Karin, han var fin men ganska tittig. VI hade tagit fram nya tittgrejjer för att träna på det, men han tyckte det var skiiit knäppt, gulle hest. Men vi kom över när han hade stannat några gånger. Men han är bäst endå.

Nu kanske ni tänker, varför hoppa innan tävling? Jo Phaffe brukar alltif bli välldigt mjuk och lösgjord efter hoppning. Där för provar vi såhär.

Nej, jag är skittrött och jag måste vara pigg o glad till ímorgon.

Gonatt!



/ida

Starttider för första omgången!
2012-03-31 // 11:52:51 // Länk till detta inlägg // Idas Inlägg // 0 Kommentarer

Nu har start tiderna kommit up för imorgon. Såhär ser det ut:

LA:1
Agnes - 9.00
Julia - 9.07

Elvira - 11.00
Ida - 11.15
Paulina - 12.55

Lag 2003 (Lagklass DIV 1)
Agnes - 15.25
Ida - 15.40
Elvira - 16.25
Julia - 17.10
Paulina - 18.05


Så ser tiderna ut !

/ida

Göteborg Horseshow 2012
2012-03-30 // 21:29:19 // Länk till detta inlägg // Idas Inlägg // 1 Kommentarer

Inte min film, men så sjukt bra! Kommer lätt att åka till GBGHS nästa år igen.


Bästa biten är ju mellan 1.28-1-45. Dressyrbiten såklart!

När livet är som bäst ♥
2012-03-30 // 20:58:44 // Länk till detta inlägg // Idas Inlägg // 0 Kommentarer


/ida


Datorn..

Hej alla!
Julia här ;) jag har ju inte bloggat på dom senaste dagarna, eftersom datorn gick sönder.. Så ni bloggar jag från mobilen ;) Ska försöka blogga ifrån brorsans dator imorgon, då jag är hemma ifrån skolan pga jag var och knäckte ryggen idag.
Fick även ridförbud i två dagar :( Så jag får varken rida idag eller imorgon. Men på lördag får jag det igen! Då ska jag verkligen rida igenom honom inför första omgången i Div I Ponnydressyr som hålls i Köping.
Andra omg är i Vilsta.
Och sista är i Fagersta.
Är riktigt taggad och hoppas att ni andra är det också!
//Julia

Fårskinnsfluff och uteritt
2012-03-29 // 21:39:09 // Länk till detta inlägg // Idas Inlägg // 1 Kommentarer

Idag har jag och Phaffe varit ute på en bus uteritt för att glömma gårdagens dressyrpass(skrev inget, men om jag säger att vi drar ett sträck över den så kanske ni förstår). På vägen bort ifrån stallet var han lite småseg men när vi hade varit vid sjön vart han huuur pigg som helst. Det är då som det är som roligast att rida när han är sådär  super pigg och små skuttar och har sig ♥

Vi red väl ut i ca 1timma och det blev välldigt mycket trav, allt för att hinna ta kort på solnedgången över sjön. Tror ni jag hinner då? Nej tyvärr . Aja, det blev ju inte bättre när jag inte hittar överföringssladden från mobilen till datan, SMART!

Phaffe har börjat få skav igen av sadelgjorden, han får nästan alltid det under fällningstiderna. Men vi har satt på fårskinnsfluff på sadelgjorden för att det inte ska skava. Nu är frågan, får man tävla med fårskinn på sadelgjorden?
Skulle vara bra att veta, så att man inte blir diskad eller nått om man har det( nojjig jag vet).


Seriösa och snygga på Strömsholm i vintras när det kollade upp skadan. :)

/ida


Tack :)

Tack Jessica som bloggar på www.braveheart.blogg.se för att du kunde länka till våran blogg.
Jessica har en underbart fin ponny som heter Brave Heart!

Lära känna mig....
2012-03-28 // 17:16:01 // Länk till detta inlägg // Idas Inlägg // 0 Kommentarer



♥ Jag är Gluten intolerant, dvs att jag inte tål mjöl

♥ Jag är välldigt blyg när man först träffar mig

♥ Jag har välldigt lätt att fästa mig vid personer

♥ När jag skriver ett inlägg kollar jag alltidd på annat, facebook, andra bloggar osv. Vilket gör att jag tappar fokus och sedan skiter i att blogga -.-

♥ Jag tycker att det är skitkul att matcha, även fast jag "bara" rider i ridhuset själv

♥ Jag läser aldelles för många bloggar

♥ Jag inte kommer på något mer jusst nu -.-


/ida


Film från gårdagen!

Här kommer en liten film från igår! Hagge fick springa runt lite på galoppbanan som finns på Älunda, vilket han tycker var superkul! Han fick gå i en lite längre form samt ha hackamore eftersom han har ett sår i munnen. Vi upptäckte det när hagge hade fått sova i ett annat stall över en natt (vi skulle tävla). Dock har han inte ont av det men jag vill att det ska läka och det har redan gått snart 4 veckor sen han gjorde det, trist, men vad ska man göra? :( Tips på något som skyndar på läkningsprocessen i munnen?

Snart ska jag rida lite dressyr (på hacket) och imorgon ska han ridas ut!



Underbara ponny! <3

//Paulina & Hagbard

Tagga nationell tävling:

Hejsan!
På fredag bär det av till min kompis, vi ska övernatta där och sen åka på tävling tillsammans på lördag och söndag :) Det ska bli jättekul!
Det är en Nationell tävling i Högbo. På lördagen ska jag rida LA:4 ca kl 8.00, och på söndag ska jag rida LA:4 ca 8.30 :)
Det är fyra starter så det är kul att det blir en B-ponny klass :)

Bilder från tävling i Uppsala 2011:




Önskar alla som ska till Köping i helgen och tävla omg. 1  Stort lycka till!! :)


// Kram Cornelia

Taggar nu tävling!

Jahapp då är det dags för första Div 1 tävlingen!! är såå nervös så att jag tror att jag kommer att dö!
Men det borde ju gå bra! På Pia F träningarna så går Merano super och sedan så kraschar man inne på banan och rider L:A'1 på 48%.. ja jag tävlade i helgen och det gick väll ganska bra:) känslan var bra på fram ridningen i båda klasserna! Men i L:B1 så gick det inte så jätte bar för att jag fick inte rida i colektingring (stavning) så det blev typ från långa tyglar till att rida ett program... så det blev 54% men är ändå nöjd om man tänker på att vi har dom senaste gångerna ridit på typ 52%!
L:A1 gick väll bra han var som sagt jätte fin och lyssnade bra på fram ridningen sen la han typ av på banan:( men ja han kändes någolunda bra! men det blev 48%:,( men det är bara att bryta ihop och komma igen;)
Idag så red jag mamma och Wilma (min tvilling syster som har en b-ponny som hon tävlade hoppning på, och en d-ponny dom hon tävlar hoppning på). Mammas häst är dräktig så vi kunde inte rida så hårt. Men annars gick det jätte bra:D
och så såg vi blommor när vi red! och att det börjar bli gröna knoppar på träden:D =VÅR :D
Lite vår bilder som jag tagit:D
Mirre:D
/Elvira
m gick till sina 👵👴 och frågade om hjälp.
👴 sa att ser man ut som 💩 så bör man springa 3⃣ varv runt 🐛och skrika LAAAAAMMPPAAAA.
😍 gjorde det och förvandlades till en riktig 6⃣💣 och alla 👯👯👯 ville ha 😍.
THE END

Taggad till 100!

Är så taggade till Köping på söndag!

Tagga tävling!

Nu är det 3e gången jag försöker mig på att skriva detta inlägg eftersom att min dator har muppt sig och inte velat sammarbeta! :(

På söndag är det i alla fall dags för årets första omgång i Div.1 ponnydressyr! Jag är riktigt laddad och jag hoppas att mina lagkamrater också är det ;) Eftersom att det är så få lag i Södermanland så slås vi ihop med Västmanland, förra året slogs vi ihop med Östergötland som va oerhört vassa! De lag som är anmälda till Div. 1 är: Stora Ekeby RK, Salaortens RF, Köpings RK, Fagersta RK, Gripens RF, Trosa RS och så vi från ERF.

De program jag ska rida är La:1 och sedan lagklassen som går i Lagtävlansprogrammet 2003. Det sistnämnda programmet har jag inte ridit på år och dagar känns det som! Det är ett ganska långt galopprogram i Lag 2003 där det är lätt att hästarna blir lite oaktiverade och de kryper gärna fram i formen lite. Travprogrammet passar mig och Hagbard ganska bra! Det är ofta så att vi ligger på 70 % genom hela trav- och skrittprogrammet och sen åker procenten ner lite efter galoppdelen. Men jag ska träna extra mycket på galoppen denna vecka så att vi förmodligen kan få en bättre kvalité på den i galopprogrammet på tävlingen. För mig är det väldigt viktigt att kunna programmet till 100 % och veta exakt vad våra svagheter och våra styrkor är. Travökningar är något som vi brukar få väldigt bra på men han är väldigt känslig så han måste vara precis rak innan vi går ut i en ökning annars blir det galopp!

Mitt mål är att göra mitt bästa, få en bra känsla och att slå mig själv, hur det går sen är det domaren som avgör!

Nu ska jag in på min första lektion för dagen, vi hörs! :D





En liten galoppbild från en tävling på hemmaplan från i somras :)


Julia och Ägir - Presentation

Hej!


Jag heter Julia Konradsson är 12 år (Fyller 13 i år) och jag bor i Eskilstuna.


Jag har en ponny som heter Skansens Ägir som är en B-ponny, 15 år och Valack. Det är honom jag kommer att skriva om här på bloggen mest tror jag ;)



Jag har även Ambrosia som är en C-ponny och sto som vi lånar och sen på tors eller fre så kommer en D-ponny
som heter Nikita ;) Många som man ska hinna med! Men jag kommer inta att rida fullt på Niktita eller Ambrosia eftersom dom är ungponnyer, Ambrosia är 6 år och Nikita är 5 år.
'



Ägir är ett russ, född 1996  U.. - Ida 2307  E.. - Fridhems Jonatan 401, han är brun och 126 cm hög. Ägir bor hemma eftersom vi har stall + ridbana. Jag tränar dressyr för Lena A varannan vecka på Älunda med Ägir, sen åker vi till Gunnarskäl med Ambrosia. Vi har tävlat upp till LA:P1 regionalt, och ska vara med i Div I det är halvåret ;)



När jag köpte Ägir för ungefär 2 år sen (Snart 3) så var ha mest hoppad men även gått dressyr, hon som ägde honom har hoppat honom upp till 1,10 och tävlat upp till Lb1 i dressyr på 70% Han har även gått ponnytrav i sitt tidigare liv! ;)



Det var lite om oss!




















Cornelia T Pettersson och Thommy

Hejsan!
Mitt namn är som sagt Cornelia, men jag kallas för Corre.
Jag har en B-ponny som heter Thommy. Han är en skimmelskäck *2001 import från Holland.
Jag och Thommy tävlar och tränar dressyr.
Jag har tagit Thommy från att inte ens ha gått dressyr till att tävla de högsta klasserna en B-ponny får gå.


Jag har en till blogg som jag skriver på, då jag inte alltid kommer kunna uppdatera här så kommer jag länka till min blogg:
teamponnydressyr.bloggplatsen.se


// Cornelia & Thommy

Elvira och Merano -presentation

Hej!
Jag är Elvira och är 14 år. Det jag håller på med är väll skolan och min älskade D-ponny Merano!
Sommaren 2011 flyttade jag hit till Sörmland. Jag kommer från Dalarna och jag har bott där till nu. Efter att jag flyttade hit köpte jag Merano pga att jag vart tvungen att ta bort min gamla C-ponny Bessan :,( och att jag ville komma högt i klasserna! Så jag har inte haft Merano så länge. Men, efter att jag köpte honom och började träna med honom så frågade Erf om jag ville tävla i deras Div 1 lag! Och jag tackade så klart ja!!!
Så nu tränar jag för fullt! Jag förväntar mig inte så mkt, för jag har knappt själv ridit dom klasserna som är i Div 1. Så jag gör det här för att jag vill ha erfarenheten av det. Och så klart få vara med lite häst tokiga personer;)
Jag och Merano tränar onsdagar för Pia Fält på Sanna Nilssons anläggning . Pia har tränat Merano och hans gamla ägare i fem år! Så hon kan honom utan och innan. Vilket är jätte skönt! Annars så åker vi väll runt på lite träningar som kompisar tipsar om:)
Merano är en Cobb Welsh som är född 1998. Valack. Kommer inte ihåg vilka han är efter:/ Men Mirre -som jag kallar honom- är en ponny som älskar att bli pysslad med. Han älskar att vara ensam kille i stallet och vaktar sina ston;) Mirre står hemma hos mig i ett ny renoverat stall. Ca 2 mil utanför Katrineholm.
Det var lite om oss två:) Ni får gärna ställa frågor om ni undrar något:)
Lite bilder på oss:)
/Elvira

Paulina och Hagbard - Presentation

Här är jag då, Paulina, 17 år från Eskilstuna. På dagarna pluggar på Teknikprogrammet på Rinmans gymnasium men kvällarna spenderar jag med min underbara D-ponny Hagbard :) Jag är en tjej som brinner för hästarna men vänner, familj och pojkvän är något som också betyder.

Hagbard är en connemaravalack född 2001, e. Grytåsa Kallemero (MSV B hopp) ue. Spinway Corona (MSV B dressyr). Hagge som han kallas, står på en anläggning utanför hållsta (Älunda). Jag har honom tillsammans med min lillasyster som hoppar lite på honom men jag själv tävlar dressyr, såklart! Jag tränar dressyr för Pia Fälth på Sanna Nilssons anläggning varannan vecka, sedan tränar jag även för en anna superduktig tjej upp till 2 gånger i veckan som står uppstallad med sin häst i samma stall som mig. Tillsammans har vi tävlat upp till FEI inledande, flertal vinster i LA på över 72 % och regionala placeringar, hoppat tom 95 (pga ointresse). Målet för oss är att ta oss till de högsta klasserna i dressyr innan ponnytiden är slut vilket är detta år :(

När jag köpte Hagge för lite drygt 4, 5 år sedan så kunde han inte så mycket. Trots att han var sex år så var han bara inriden, dvs. Han kunde skritt, trav, nästan fatta galopp och skutta småhinder (tekniken var inte den bästa dock, haha).

Om jag ska beskriva honom till sättet så måste jag säga att en socialare häst får man leta efter! Han vill alltid vara med och kolla vad som händer, gnäggar åt en när man kommer till stallet och springer i full galopp när man ska hämta honom från hagen. Han kan vara lite nervig vid vissa tillfällen, men om jag är lugn så brukar han också bli det ! :)

Det var lite om oss!